Soms krijg ik de vraag ,waarom maar een x aantal bestanden terwijl je bij die  andere fotograaf wel 50 bestanden krijgt!!Als ik 50 foto’s Af moet leveren dan is het niet leuk meer om te doen en veel te lang werken ik ben van mening,  je kan beter 10 prachtige verschillende foto’s hebben als 50 waarvan je overal wel 6 dezelfde hebt als het ware.Daarom hier een korte samenvatting van mijn werk als fotograaf omdat het heel vaak onderschat wordt!
Ik kan me voorstellen dat mensen vaak denken: wat moet je dan nog bewerken? De foto zag er op de achterkant van je camera al goed uit. Nou ik zal het je uitleggen:
Ik fotografeer in RAW dat is een bestandsgrootte die een vlak kleurenbeeld laat zien op mijn computer zodra ik de foto heb  geïmporteerd.
Doordat dit een groot bestandstype is kan ik er nog van alles meer doen, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto. De camera laat alleen op de achterkant even een voorbeeld zien hoe hij is.
Nadat ik de foto’s heb geschoten begint voor mij pas het echte werk en dit gebeurt in photoshop en Lightroom.
Nou zul je denken wat doe je daar dan? Zodra ik de foto heb geïmporteerd in Lightroom pas ik de kleuren aan, zo zien ze er al anders uit als op de achterkant van het scherm, en dan word het geopend in photoshop.
De meeste denken bij het woordje ”photoshop” iemand wat dunner of dikker maken, ja dat kan maar nee dat is niet het geval!!
Bij deze foto moest er achtergronden bijgemaakt worden, Babette moest weggestopt worden, de sleep moest van de ene foto in de andere geknipt worden.Ook word  het wat donkerder of lichter gemaakt,  noem maar op om zo de aandacht te trekken naar dat waarvan ik vind dat het belangrijk is op de foto.
Bij het maken van de foto weet ik dus ook vaak al hoe ik deze ga bewerken en word hier rekening mee gehouden .
Hierbij 2 voor foto’s en de na foto….
En denk je nou, dit zou ik ook wel willen leren volgend jaar komen er zwangerschapsfotografie workshops in de planning hou de site in de gaten!

Leave a Reply