Newborn foto's bewerken in photoshop

Newborn foto’s bewerken in photoshop, iets wat voor een newbornfotograaf een dagelijkse ritueel is. Je zou misschien kunnen denken dat de fotograaf misschien alleen de oneffenheden weghaalt in photoshop.Ergens klinkt dit misschien wel logisch  maar toch dit niet zo is.Zo word photoshop ook toegevoegd om veilig te kunnen werken.

Maar eerst even wat anders, afgelopen vrijdag mocht ik weer een workshop newborn fotografie verzorgen met twee gezellige fotografen.Daniëlle (studio in the picture) en Marion Westveer fotografie kwamen langs.Beide fotografen wilden alles leren over deze mooie maar intensieve tak van fotograferen.

Deze dag kwamen er 2  jongetjes langs in de studio. Het waren beide cadeautjes want ze deden het echt supergoed!! Zo kon ik dus de poses voordoen die ik ze allemaal wilde leren.Hierdoor kon ik ze dus veel laten zien.

 

kinpose in prop

Doordat er nog tijd over was kon ik ze dus de kinpose in  hoge prop laten zien.Omdat dit best een lastige pose is doe ik deze bijna nooit bij een ééndaagse workshop newborn fotografie.Wel laat ik de kinpose op de beanbag zien.Dus ik zei tegen de dames zal ik het jullie laten zien? Ze waren superblij dat ik dit met hun kon delen.

Nu over de kinpose in prop, zoals je ziet zie je het hoofdje helemaal recht in de prop. Sommige mensen  die niet weten dat photoshop hier voor  gebruikt word denken  dat de pasgeboren baby dit dus wel zelf kan.

Dit kunnen ze dus niet en ga het ook nooit zomaar even proberen.Bij deze pose maak je gebruik van twee foto’s waarbij je eerst de bovenkant van het hoofdje vasthoudt en dan de kin.

Als beide foto’s zijn geschoten open je deze dus in photoshop.Daarna ga je beide als het ware  over elkaar heen plakken en dan gummen.Als je dit hebt gedaan krijg je dus dit mooie resultaat!! 

                                                                                   Wat vinden jullie ervan?

Wist je dat...

Na de zomer start de cursus zwanger baby en newbornfotografie.Bij deze cursus komt deze pose ook aan bod en word daar ook uitgebreid behandeld.Maar ook zwangerschapsfotografie en baby fotografie komen hierbij aan bod..Je kan je nog aanmelden er is nog plek en vol is vol.Het mooie van deze cursus is dat er maar maximaal 2 cursisten zijn.Start vandaag nog met deze super leuke cursus!!

newborn foto's bewerken i
newborn foto's bewerken in photoshop

Leave a Reply