Ben je zwanger of is je baby net geboren? Dan heb je je misschien weleens verdiept in newborn fotografie. Je baby wordt mooi geposeerd met allerlei mooie accessoires. Zeg eens eerlijk: vraag jij je ook af waarom de tarieven van een newbornshoot zo hoog liggen?

120-500 euro

Ik krijg deze vraag weleens van bekenden en onbekenden. En dat snap ik. Voor een kwalitatieve newbornshoot betaal je al snel tussen de 120-500 euro, afhankelijk van het pakket en de hoeveelheid foto’s. Ik leg je graag uit waarom deze tarieven echt wel kloppen!

Veilig en professioneel

Het allerbelangrijkste is dat een goede newbornfotograaf ook echt zo opgeleid is. Veilige en kwalitatieve newbornfoto’s maak je niet zomaar ‘even’. Je hebt er training voor nodig. Niet alleen over hoe je de foto’s zo mooi mogelijk maakt, maar vooral over hoe je het veilig maakt voor de baby en ook voor de rest van het gezin. Dat gaat niet alleen over veilige poses, maar ook over veilig wrappen (inwikkelen in mooie doeken), de temperatuur, goed kunnen letten op de signalen enz.

Tijd

Bovendien kost een newbornshoot heel veel tijd. Met een portretshoot of gezinsshoot ben je binnen een uur wel klaar, maar een newbornshoot kost makkelijk 2 a 3  uur. Dat komt omdat er alle tijd voor genomen word, voor zowel de shoot en  ook om tussendoor te voeden en te knuffelen.

 

Accessoires en apparatuur en cursussen

Een newbornfotograaf investeert in mooie accessoires en gebruikt de beste apparatuur om de details van jouw baby zo prachtig mogelijk vast te leggen. zelf doe ik ook regelmatig workshops en cursussen want overal leer je wel wat.

Na de shoot

Na de shoot bewerk ik alle foto’s handmatig na. Niet alleen op licht en kleur, maar ook krasjes, puisjes en onregelmatigheden werk ik weg. Ik vind het echt jammer om één bewerking over een hele set foto’s te gooien. Maar handmatig bewerken kost gewoon wel weer tijd. Bovendien zorg ik na de shoot dat alle gebruikte achtergronden, accessoires en doeken weer netjes gewassen worden.Ik probeer van iedere foto geen kiekje te krijgen maar een prachtig uniek beeld!

Kortom: een newbornshoot is een investering waar je iets prachtigs voor terugkrijgt. Voor babyfoto’s geldt hetzelfde als voor trouwfoto’s: bezuinig er niet op, want daar krijg je spijt van. Veiligheid is het allerbelangrijkste en daarna zijn ook expertise en echt mooie foto’s zo de moeite waard!

Leave a Reply