Doelen fotografie onderneming welk doel wil jij bereiken in 2024?

janneke van den berg fotografie newbornshoot friesland lemmer 3

Doelen fotografie onderneming in 2024 welk doel stel jij voor jezelf?Heb jij hier al over nagedacht wat je dit jaar wilt doen of welk doel je wilt bereiken. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend. De ene wil meer omzet, de ander meer klanten de ander wil beter worden in de fotografie, en zo kun je wel even doorgaan!

Doelen fotografie onderneming waarom is dit zo belangrijk

Het is zo belangrijk om dit voor jezelf te noteren, en hier later op terug te kijken of je dit bereikt hebt en zo niet wat kan je er aan doen om dit wel te gaan bereiken. Jaren geleden had ik dit voor mezelf ook opgeschreven en toevallig vond ik dit terug bij het opruimen van mijn kamer. Mijn doel was toen dat ik meer newbornshoots wilde doen en hier beter in wilde worden. Dit doel heb ik dus bereikt en voor dit jaar ga ik ook weer doelen stellen.

doelen fotografie ondernemingbaby in mandje slapend met pompoenen.
Baby in mandje slapend en met pompoenen voor de sier

Hoe ik dit deed?
Specialiseer in jezelf

Natuurlijk komt er bij een fotografie onderneming veel meer bij kijken dan alleen maar mooie foto’s. Ik wilde mij specialiseren in newborn fotografie en  heb daarom ook vele workshops gevolgd zowel in fotograferen als ondernemen, om mij  hierin beter  te worden en verder te ontwikkelen. Ook ik ben nog steeds niet uitgeleerd. Zo was mijn droom ook om workshops te geven, natuurlijk grote twijfel of ik dit wel durfde en kon en zo gaf ik een paar jaar geleden mijn eerste workshop newborn fotografie. Spannend was dit natuurlijk maar vond het zo leuk dat ik dit meer wilde doen. 

Ook keuzes maken is belangrijk, ik deed trouwfotografie en met trouwfotografie ben ik volledig gestopt. Wanneer men geen voldoening haalt uit een bepaalde tak van fotografie moet je dit laten vallen. Ik kreeg toen die tijd meer newborns en naambekendheid zodat ik me hier op kon richten. Dit was dus één van de doelen in mijn fotografie onderneming.

Naamsbekendheid

Wanneer je net begint met fotografie heb je nog geen klanten. Maar hoe kom je nou aan klanten? Je zou kunnen beginnen door portfolio oproepen te doen op social media en deze gratis aan te bieden. Vermeld er wel bij en laat dit eventueel ondertekenen dat je de foto’s mag plaatsen. Wanneer je ze plaats zorg ervoor dat jou logo goed zichtbaar is!! Zo kunnen andere klanten jou ook weer vinden. Vraag aan de klant wanneer ze de foto’s op social media plaatsen of ze dan ook de foto’s met jou logo willen gebruiken.

Like en deel actie, werkt ook altijd heel goed. Wanneer je deze acties aanbiedt door bijvoorbeeld een fotoshoot naar keuze weg te geven die men dan kan winnen word er vaak veel gedeeld, zo zien de mensen die jou nog niet volgen ook je pagina en kunnen ze je pagina gaan volgen.

doelen fotografie onderneming/ baby slaapt
baby die slaapt op zijn buikje

Marketing

Marketing is niet altijd even leuk en heel tijdrovend maar wel belangrijk voor jou bedrijf. Zo is een website en een blog ook heel belangrijk voor jou onderneming. Ga je verdiepen in een SEO voor je website of als je er zelf geen tijd voor hebt besteed het uit als je de middelen hebt. Zelf heb ik mijn eigen website opgebouwd zo dat ik ten alle tijd kan iets kan veranderen of aanpassen.

Nadat mijn website helemaal weg was en ik bijna al mijn klanten via de website binnen krijg, had ik dus een probleem een groot probleem!! Diegene waar ik vroeg hadden geen tijd of pas over een paar maanden, tja dat duurt te lang dus zelf maar aan de bak. Gelukkig heb je op youtube vele filmpjes om zo de basis van mijn website te bouwen. Natuurlijk ook gelijk google proof gemaakt en nu weten klanten van verschillende provincies mij te vinden. Doelen fotografie onderneming is ook het bijhouden van website en blogs en dit schiet erbij mij wel eens bij in.

Veel succes net het behalen van jou doelen, ik zou zeggen ga ervoor, laat een droom uitkomen en geef je bedrijf een flinke boost!

P.s dit prachtige jongetje uit Lemmer kwam ook langs voor zijn newbornshoot. Net als zijn zusje hebben we een prachtige newborn fotoshoot kunnen maken. Wat een knapperd hé!!

baby slapend in een wit bedje. newbornshoot Lemmer
Pasgeboren baby die slaapt in een bedje