Wie is Janneke van den Berg fotografie?

Janneke van den Berg fotografie

Over Janneke van den Berg fotografie

Ik ben Janneke van den Berg, het gezicht achter deze fotografie ondernemening. Ik zal jullie in vogelvlucht over mijn leven vertellen zodat je een beetje een idee hebt wie ik ben en wat ik voor jou eventueel kan betekenen.

Ik ben getrouwd met Roelof en heb drie kinderen, Ruud 20 jaar, Louw 16 en Thirza 11 jaar, en we hebben nog 2 katten. We wonen op Urk zoals wij dat zeggen en dit ligt gelegen in de provincie Flevoland, ook is hier mijn studio gevestigd.

De eerste betaalde fotoshoot

Eigenlijk probeerde ik al vanaf een jaar of 12 alles vast te leggen en deze foto’s ging ik op een Amerikaanse manier inplakken, scrapbooking genaamd.  Zo kwam dus jaren later ook mijn eerste betaalde fotoshoot, een bruiloft. Een broertje van mijn vriendin vroeg dit aan mij, spannend vond ik dit maar  wilde dit wel doen voor hun.

Na een paar trouwreportages verzorgt te hebben kwam ik er wel achter dat dit toch niet mijn type van fotografie is  en daarom ben ik daar dus mee gestopt. Toen Mijn dochter geboren werd wilde ik heel graag een newbornshoot. Helaas wist ik niet dat ik al ” te laat” was en dit daarom dus niet meer kon, en zo heb ik het zelf maar geprobeerd..

Mijn passie voor newborn fotografie

Zo ontstond dus bij Janneke van den Berg de passie voor newborn fotografie. Hoewel ik toen nog niets wist hiervan, wilde ik mij daar wel in verder ontwikkelen. Zo heb ik dus ook verschillende newborn workshops gevolgd, en een jaaropleiding in newbornfotografie gedaan om mij zo nog veel verder te ontwikkelen. 

Zwangerschapsfotografie vond ik ook heel interessant en baby’s en daarom ging ik verder met deze takken van fotografie.

De fotostudio

Toen ik begon met het fotograferen met het fotograferen van pasgeboren baby’s deed ik dit op een klein slaapkamertje bij mij thuis. Het was soms wel zoeken waar je lopen moest want de ruimte was beperkt maar zo begon ik dus. Een studio kwam eerlijk gezegd niet in mij op totdat ik op een dag tegen een mooie ruimte aanliep en dacht ” kijken kan altijd ik heb niet te verliezen”.

Makelaar gebeld afspraak was gemaakt en hier kon ik wel al mijn fotospullen in kwijt, wat een ruimte!! Als newbornfotograaf heb je nou eenmaal veel props doeken enzovoort. Ik had deze ruimte bekeken en dit leek me wel wat en is er een bod neergelegd. Wonder boven wonder gingen ze akkoord en werd ik de gelukkige eigenaar van de Holkenkamp waar ik tot op de dag van vandaag nog heel trots op ben.

Na een lange periode van newborns te fotograferen leek het me ook ontzettend leuk om andere fotografen hierin te coachen, want hoe krijg je nou een baby in slaap en hoe maak je die warme dromerige newborn foto’s? Zo gaf ik dus mij eerste workshop newbornfotografie en dit was zo leuk!! Het is zo mooi dat je dezelfde passie kan delen met andere fotografen. 

De vraag komt dan ook wel eens wat vind je leuker newbornshoots of cursussen geven? Beide is leuk maar de cursussen geeft me zoveel voldoening, het is moeilijk te omschrijven maar het is mooi om te zien hoe de beginnende newbornfotograaf zich hier in loop van tijd verder ontwikkeld naar een ervaren newborn fotograaf.

Ben je full time fotograaf?

Naast mijn fotografie onderneming ben ik werkzaam bij Urk-Export als productiemedewerker al 26 jaar. Zou ik fulltime fotograaf willen worden?  Nee Het is een prima combi zo, en goed te combineren.

 

janneke van den berg