Voorbereiding newbornfotoshoot waarom dit zo belangrijk is!

voorbereiding newbornfotoshoot. Baby liggend op een kleedje slapend

Voorbereiding newbornfotoshoot is zo ontzettend belangrijk. Is het je eerste newbornshoot die je gaat doen dan is het allemaal  heel spannend en nieuw!! Misschien weet je niet wat er gaat komen en hoe je het allemaal aan moet pakken. Daarom is het van groot belang dat je goed voorbereid bent voor de fotoshoot.

Plan de fotoshoot op tijd in en houd ongeveer 22 dagen na de geboortedag aan. Zo kun je nog de prachtige newborn poses bij de baby doen en slapen ze nog heel veeel. Houd bij het inplannen van de reportage ook rekening met de regeldagen.

Zodra de fotoshoot is ingepland  stuur een informatiebrief naar de ouders zodat ze weten wat ze ongeveer kunnen verwachten. Leg hierin uit dat het ook wel eens voor kan komen dat de baby niet gelijk slaapt. Ook de temperatuur in de studio, zo kunnen de ouders er rekening mee houden dat ze niet al te warm gekleed moeten komen. Beschrijf ook in de newborn informatiebrief wat ze kunnen verwachten en hoe een newbornreportage verloopt en wat ze mee moeten nemen naar de studio.

Een goed begin is het halve werk!

voorbereiding newbornfotoshoot. Newbornfotosgoot lelystad

Tijdens de voorbereiding newbornfotoshoot

Tijdens de shoot is het belangrijk dat je een goede workflow hebt, en niet de baby al teveel te verplaatsen en te verkleden.Zo zijn er vele handige newborn tips voor de shoot om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook is het van groot belang dat je weet wat je doet! Doe de baby niet zomaar in een hoge prop of een houding legt als je niet weet hoe je de newborn moet poseren. Geposeerde newborn fotografie is echt een vak apart en daar is wel enige kennis en ervaring voor nodig, heb je dit niet is het aan te raden om je er in te verdiepen of een workshop te gaan volgen.

Vertel de ouders wat je gaat doen, en betrek ze in de fotoshoot, zodat ze jou vertrouwen en zich op hun gemak voelen bij jou in de studio. tenslotte geven ze jou hun pasgeboren baby in handen en vertrouwen ze erop dat je weet wat je doet!

Vertel ze ook dat het in de studio warm is en daarom meestal ook extra gevoed moeten worden. een fotoshoot van een pasgeboren baby kost hun gewoon heel veel energie. Soms kan een paar slokjes al voldoende zijn om weer verder te slapen.

Angst en onzekerheden tijdens de fotoshoot

voorbereiding newbornfotoshoot

Angst en onzekerheden tijdens de shoot werkt niet bevorderend. Pasgeboren baby’s voelen dit echt aan en als jij zelf dan als newbornfotograaf niet lekker in je vel zit of heel onzeker bent neem maar van mij aan dat de shoot dan niet lekker gaat verlopen. Dit geld ook als de ouders gestrest zijn tijdens de fotoshoot, dit werkt allemaal op de baby door, daarom is het van groot belang dat ook zij ook een goede voorbereiding voor de newbornfotoshoot hebben.

Wanneer de moeder zich niet zo lekker voelt, is het beter de shoot daarom te verplaatsen.

Props voor de newborn shoot

voorbereiding newbornfotoshoot

Wanneer je start met newborn fotografie is het aanteraden om wel een basis collectie te hebben. Hier bedoel ik mee onder andere;

  • Spiegelreflex camera
  • Een lichtsterke lens
  • Beanbag
  • Wraps
  • Kussentjes voor te poseren
  • Kleden voor de beanbag

Zoals kleedjes en mutsjes en wraps als je die in de neutrale kleuren hebt kun je dit voor zowel een jongen als een meisje gebruikt kan worden. Wanneer je niet de financiele middelen hebt om te investeren in newborn fotografie kun je ook eens een kijkje emen in de facebookgroepen. Hier word ook vaak leuke items aangeboden tot soms complete inrchtingen van de newbornstudio.